Ingredience:
- Zázvor
- Česnek
- Olivový olej
- Fazolové klíčky
- Zelí
- Tofu
- Sůl a pepř
- Sojová omáčka
Tofu je velmi zdravá náhražka běžného sýra. Nejenom, že je mnohem bohatší na bílkoviny, ale také je o mnoho zdravější co do množství tuků. Navíc tofu umožní i mnohem snadnější tepelnou úpravu, která je součástí i tohoto receptu.
Prvním krokem je příprava zeleniny
Základem daného receptu je kromě tofu samozřejmě i zelenina, a to v podobě fazolových klíčků a běžného zelí. Klíčky nejprve důkladně omyjeme, a zelí následně nakrouháme na tenčí nudličky. Obojí vložíme do mísy a k dané zelenině také nastrouháme zázvor a propasírujeme česnek, promícháme a necháme několik desítek minut odležet, aby se chutě propojily. Poté si rozpálíme pánev, do které dáme pár kapek olivového oleje. Následně už do pánve přidáme směs těchto dvou zelenin, zázvoru a česneku, a rychle restujeme, dokud zelenina nezměkne. Jakmile se tak stane, lehce zastříkněte sojovou omáčkou, a až dojde k jejímu vypaření, přesuňte zeleninu směs do mísy.
Lehce osmažte také tofu
Dále do pánve opět kápněte pár kapek olivového oleje a vložte na větší kostičky nakrájené tofu, které rychle opražte z obou stran. Jakmile je hotové, můžeme opět přisypat orestovanou zeleninu a vše důkladně prohřejeme. V tuto chvíli také dochutíme solí a pepřem. Vzhledem k přítomnosti sojové omáčky solí raději šetříme, jelikož ta je slaná poměrně dost. Zvláště potom její levnější varianty. Jakmile je jídlo dostatečně teplé, je hotovo a můžeme ho servírovat, a to jak na talíři, tak například i v misce. Vhodnou variantou je též posypání sezamovými semínky, které se k těmto ingrediencím dobře hodí.