Různé ovocné a zeleninové šťávy jsou v dietním režimu to nejlepší, co můžeme našemu tělu dopřát. Samozřejmě v tomto ohledu bychom tak měli znát několik základních receptů na jejich přípravu. Skvělou variantou, která kombinuje jak ovoce, tak i zeleninu, je rajčatově-pomerančový koktejl. Na jeho přípravu potřebujeme nejenom zmíněné základní suroviny, ale také pár kapek tabasca, které dodá velmi unikátní a trochu ostřejší chuť. Doporučena je i trocha pepře.
Důležitá je zralost obou surovin
Při přípravě tohoto nápoje bychom měli vybírat jak dostatečně červená a zralá rajčata, tak i zralé pomeranče, ideálně bez pecek. Pokud pecky má, je třeba je nejdříve vyjmout. Následně můžeme na menší kousky pokrájené ingredience vložit do mixéru, a ten spustit. Chceme, aby daná šťáva byla samozřejmě co nejjemnější, a proto mixujeme alespoň 1 – 2 minuty. Před koncem přidáme pouze pár kapek tabasca, a máme hotovo.
Chcete skutečně jemný nápoj? Přeceďte ho
Takto připravený nápoj již můžeme nalít do sklenice, přihodit pár kousků ledu a podávat. Pokud ale máte raději jemnější variantu, ve které je skutečně pouze šťáva bez jakékoliv dužiny, je třeba koktejl přecedit. A to buď přes cedník, nebo pro dosažení úplně nejlepší konzistence přes plátno. Podávání je poté stejné, jako v předchozím případě – tedy s ledem a ideálně i s brčkem. A jedním tímto nápojem dodáte tělu mnoho vitamínů, a zároveň pomůžete nastartovat i jeho metabolismus.