Mediko.cz

Quinoa s tofu a špenátem

Pokud rádi experimentujete a přesto je vaší touhou připravit si chutné a přitom zdravé jídlo, potom je ideální variantou právě quinoa. Jedná se o obilovinu, která skvěle chutná a je zajímavým zpestřením nejenom teplé, ale také studené kuchyně. A jelikož dnešním receptem bude salát, budeme se držet právě v mantinelech té studené a připravíme si quinoa s tofu a špenátem, což je ideální volba i pro všechny vegetariány. Přesto se však bez tepelné úpravy neobejdeme, jelikož quinou je potřeba nejdříve uvařit a následně ji necháme pozvolna vystydnout.

Mezitím si můžeme připravit zeleninu

Tím je první nejdůležitější krok hotový, a my se můžeme pustit do přípravy zeleniny. Zde je třeba hledět hlavně na to, aby byla důkladně omytá. A to hlavně v případě čerstvého špenátu, který může obsahovat drobná zrníčka písku. Dále si ale připravíme také papriku, jarní cibulku a také rajčata. Vše tedy pokrájíme, přidáme do misky, do které dále nasypeme i quinou a také na kostičky nakrájené a orestované tofu. Tím je základ na chutný salát hotový.

Trocha dresinku nezaškodí

Samozřejmostí je to, že nechceme, aby byl salát příliš suchý, což vyřešíme jednoduchým dresinkem. Ten počítá pouze s trochou olivového oleje, balsamikového octa, pepře, soli a citronové šťávy. Všechny přísady důkladně promícháme a vlijeme do salátu. Ten ještě lehce zamícháme a následně již můžeme podávat. Vzhledem k surovinám je salát ideální především jako hlavní jídlo, které nás skvěle zasytí, a přitom je stále velmi zdravé a chutné.