Tofu je ideální náhražkou běžného sýra. Nejenom, že se jedná o velmi chutnou alternativu, ale oproti běžnému sýru je také tofu o něco zdravější. Variant přípravy je podobně jako u sýrů více než dost, a my se v tomto případě podíváme na recept na pražené tofu. Základem receptu je nejenom tento produkt, ale také cibule, trocha mouky, bylinky a pár kapek kvalitního olivového oleje.
Ingredience nakrájíme na malé kousky
Jako první si vezmeme cibuli, kterou nakrájíme skutečně najemno a necháme na pánvi, a to na velmi malém množství oleje opražit. Jakmile začne cibule hnědnout, lehce ji zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Následně ji z pánve vysypeme na ubrousek, který vytáhne přebytečnou vlhkost. Následně dáme na pánev najemno nakrájené tofu, důkladně mícháme a opékáme. Později přisypeme různé čerstvé bylinky, které vše dokonale ovoní. Poté už jenom přisypeme opraženou cibulku a ještě několik minut restujeme. Následně je pokrm hotový.
Jak servírovat?
Samozřejmě jak mnozí poznají, jedná se o poměrně zajímavou a netradiční variantu přípravy. V tomto ohledu je ideální například vše následně vložit do listového zeleninového salátu a ihned konzumovat. Stejně tak se ale může jednat i o zajímavou přílohu mnohých, třeba i masových, nebo zeleninových jídel. Takto připravené tofu nejenom že skvěle chutná, ale samozřejmě také nestojí téměř žádný čas na samotnou přípravu, kterou zvládne zaručeně každý.