[dropcap]M[/dropcap]exická kuchyně je i v našich končinách velmi populární, a to z jednoho prostého důvodu. Vyhledávají ji hlavně milovníci ostřejšího jídla, jelikož právě to jim nabídne. A podobně je na tom také chutná mexická polévka, která přijde vhod i v případě, kdy hledáte zdravou a zároveň dietní možnost, jak se najíst. Základem polévky jsou samozřejmě fazole, ale také najemno nakrájené hovězí maso, paprika, brambory a samozřejmě také cibule.
Prvním krokem je základ polévky
To nejdůležitější, bez čeho se neobejdeme, to je základ. Na oleji si tedy zpěníme na větší kusy nakrájenou cibuli, a po chvíli přidáme na malé kousky nakrájené libové hovězí maso, které jsme samozřejmě důkladně osolili a opepřili. Restujeme ho do té doby, dokud není dobře opečené. Poté už přidáme jak papriku, tak samozřejmě také fazole. Vše podlijeme vodou z kohoutku, jelikož kombinace zeleniny a masa sama o sobě vytvoří chutný vývar.
Vaříme alespoň hodinu
Samotnou polévku je určitě nutné vařit zhruba jednu hodinu. A to jak proto, aby maso dokonale změklo, ale i proto, aby dokonale změkly také fazole. Zde je ideální používat ty větší, červené. 20 minut před ukončením vaření ale do polévky přidáme také na kostky nakrájené brambory, které spolu s polévkou povaříme. Poté už je postup velmi snadný, jelikož polévku dochutíme solí a pepřem, a můžeme podávat. Nutnou zásadou při vaření je to, abychom vařili bez poklice, jelikož díky tomu se odpaří voda a polévka příjemně zhoustne. A to bez použití jakékoliv jíšky nebo další příměsi.