Mediko.cz

Kuřecí špízy se zeleninou

Kuřecí maso je pro svůj nízký obsah tuku jedno z nejlepších, pokud držíte dietu. Stejně tak potěší ale i obsahem bílkovin. A tak je samozřejmě jasné, že by mělo být i základem všech zdravých jídelníčků. Ideální je samozřejmě kuřecí maso kombinovat se zeleninou, a to nejenom nutně ve formě salátů. Pojďme se tedy podívat, jak připravit chutné kuřecí špízy se zeleninou, které ohromí i vás.

Kuřecí maso předem naložíme

Pro dokonalou chuť a vláčnost masa je vhodné ho alespoň na 3 hodiny naložit do marinády. Ideální je lžíce olivového oleje, čerstvé bylinky a trocha soli a pepře. Následně maso necháme odpočívat v lednici. 30 minut před přípravou ho samozřejmě vyndáme, a začneme s krájením zeleniny, která bude nezbytnou součástí špízů.

Volte raději tvrdší druhy

Dá se říci, že v tomto směru se fantazii meze skutečně nekladou. Ideální je však volit takové možnosti, které budou na jehle dobře držet. Perfektní kombinací tak může být cibule, paprika a také mrkev. Někdy je ale možné přidat ale i oblíbenou kukuřici. Následně vše spolu s masem střídavě napícháme na kovové nebo dřevěné jehly, a můžeme se pustit do samotné přípravy.

Pečeme v troubě, nebo grilujeme

Důležité je dbát na to, aby si daný pokrm zachoval skutečně svůj zdravý nádech. Zapomeňte tedy na pánev a velké množství oleje, a raději lehce vymažte plech a špíz vložte do trouby. Mnohem zdravější variantou je ale i příprava na grilu. I zde se totiž nepoužívá žádného tuku, a tak dané špízy připravíme bez problémů na suchu.

Příloha? Ideálně pečivo, nebo salát

Samozřejmě jakmile jsou špízy hotové, můžeme je ihned konzumovat. V tomto ohledu se nabízejí hned dvě varianty příloh. Pokud tento chutný pokrm připravujeme doma, je ideální letní a svěží salát. Naopak při grilování na zahradě je skvělou variantou pečivo a hořčice.