Že z daného názvu receptů znáte jenom jahody? Nebojte, jelikož se jedná o velmi jednoduchý recept s několika přísadami. Ono pro mnohé tajemné fromage frais je totiž příjemně chutný a svěží tvaroh, známý hlavně v kolébce gastronomie, a to ve Francii. Dnes není problémem pořídit ho i tady, v balení které je podobné aktuálně prodávaným českým tvarohům. Oproti nim má samozřejmě lehce jinou chuť.
Připravme také ostatní ingredience
Kromě zmíněných jahod a daného tvarohu fromage frais budeme potřebovat také med a kombinaci citronové a pomerančové šťávy. Následně už je postup tohoto nepečeného a velmi chutného dezertu velmi jednoduchý. Jahody rozpůlíme na polovinu a smícháme s kombinací medu a citrusových šťáv. Zde je necháme 10 minut lehce marinovat, a poté je vložíme do menší dezertní mísy. Následně na ně už pouze jemně přidáme daný tvaroh, a vše necháme alespoň 30 až 60 minut zchladit v ledničce. Tím je vše hotovo.
Vytvořit lze již hotovou směs
Druhou variantou receptu jahody s fromage frais je poté možnost, kdy jsou jahody stejně jako v prvním případě marinovány, ale o zhruba jednu hodinu déle. Následně jsou přímo smíchány s daným tvarohem, a podávány tímto způsobem. Obojí varianty jsou možné, ale ta první je především pro svou estetičnost, kdy vytváří příjemnou kombinaci červených jahod a bílého fromage frais mnohem vyhledávanější.