Karob je oblíbenou náhražkou, která dokáže substituovat kakao, a tedy ve svém principu i čokoládu. Je velmi využíván hlavně u lidí, kteří drží diety, nebo mají jiné potíže s ohledem na konzumaci právě čokolády. A právě těm, ale i všem ostatním jistě přijde vhod následující recept nazvaný jako hruška s karobem. Hlavní dvě suroviny tedy již známe, a kromě nich si už připravíme pouze máslo, vanilku a také pomerančovou šťávu.
Nejprve vytvoříme karobovou směs
Prvním krokem by mnělo být vložení kousku másla, který necháme rozehřát v hrnci. Následně ho zalijeme pomerančovým džusem a vnitřkem z vanilkového lusku. Následně necháme danou směs prohřát a přidáme tvarohový prášek. Následně už jenom udržujeme teplotu těsně pod bodem varu.
Hrušky zbavíme jádřinců a pokrájíme na měsíčky
Mezitím si můžeme připravit i hrušky. Ty je ideální naporcovat na 4 části, přičemž je samozřejmě nezapomeneme zbavit vnitřních jádřinců. Jakmile je máme připravené, vložíme je do hrnce s horkou karobovou směsí a přidáme také lžičku kvalitního medu. Takto hrušky krátce povaříme. Vzhledem k jejich konzistenci by mělo stačit zhruba 5 minut.
Následně už hrušky pouze vyjmeme a můžeme vložit na dezertní talířky. Mezitím si danou směs ještě lehce svaříme, aby měla o něco hutnější konzistenci. Následně už stačí vzít pouze lžičku a jednoduše danou směsí hrušky přelít. Jakmile je hotovo, můžeme servírovat. A to buď v takto teplém skupenství, nebo můžeme nechat celý dezert vychladit. Volba je čistě na nás samotných.