Jedním z velmi oblíbených a také vyhledávaných dietních programů je i takzvaná Dukanova dieta. Ta obsahuje propracovaný dietní plán obsahující mnoho receptů. A jedním z nich je také oblíbená Dukanova pizza, která jasně ukazuje, že při dietě si můžete dopřát i tuto pochoutku. Samozřejmě s drobnou úpravou použitých surovin. Výsledek ale chutná stejně, jako pizza běžná.
Připravte si všechny potřebné suroviny
Základem pizzy je stejně jako u běžného receptu několik surovin. Na těsto budeme kromě prášku do pečiva a kukuřičné mouky potřebovat také jogurt, vejce a ovesné otruby. Následně tuto směs velmi důkladně promícháme, až vytvoříme konzistenci, která je nutná pro přípravu pizzy. Následně už nezbývá nic jiného, než abychom nechali těsto odpočinout, a to ideálně na teplém místě. Plně stačí doba 15 – 30 minut. Za tu dobu těsto jistě dobře nakynulo.
Příprava pizzy je jednoduchá
Následně už těsto vyválíme na tenkou vrstvu, ideálně do kulatého tvaru. Základem tohoto receptu sice není žádná základní rajčatová vrstva, ale pokud si na ni potrpíte, je ideální vytvořit si ji s čerstvých drcených rajčat. Následně už na pizzu poklademe žampiony, čerstvá rajčata, sýr a také kousky kuřecího masa. To by mělo být libové, a v některých případech můžeme volit předvařené, které se v troubě rychleji tepelně upraví.
Dáme zapéct a můžeme podávat
Při přípravě pizzy je třeba dodržet jedno důležité pravidlo, a tím je vysoká teplota. Skutečné pece mají 400 – 500 stupňů. Proto naši domácí troubu rozehřejeme na skutečné maximum a pizzu do ní vložíme. Jakmile je spodní část upečená, a její horní strana taktéž, můžeme servírovat. Jakmile ji z trouby vyndáme, natrháme na ni několik lístků čerstvé bazalky, která ji dokonale provoní.
Upečení obvykle trvá okolo 10 minut. Záleží na množství surovin a také na tloušťce samotného těsta. Právě to by totiž mělo být dobře propečené a lehce křupavé. Zároveň pozor, abychom nespálili ingredience v horní části.