Mediko.cz

Cizrnová kaše

Cizrna je poměrně nevyužívaná potravina, která má však v kuchyni bohaté využití, a je ideální v souvislosti s použitím s ohledem na zdravý životní styl. A jedním z receptů, který si lze právě z cizrny uvařit, je chutná cizrnová kaše. Jejím základem je tedy cizrna, kterou je třeba připravit dle návodu – což znamená, že je třeba ji před použitím na odpovídající dobu namočit do vody, jinak bude tvrdá a nedojde k jejímu správnému zpracování.

Co budeme potřebovat dále?

Danou kaši z cizrny je samozřejmě nutné také náležitě dochutit, což lze různými přírodními dochucovadly. Ideální volbou je červená mletá paprika, čerstvý česnek, kari pasta nebo také sojová omáčka. To vše následně vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme na pastu. Je důležité rozmixovat opravdu důkladně. V tomto ohledu již můžeme pozorovat, nakolik je daná pasta hustá. Pokud houstne stále více, je ideální ji zředit čistou vodou.

Dochutíme a necháme vychladit

Jakmile je pasta hotová, můžeme ji dochutit. Toho docílíme jak kombinací soli a pepře, tak i citronovou šťávou, kterou do ní vmícháme. Následně pastu vložíme do lednice, kde ji necháme důkladně vychladit. Jakmile je hotová, můžeme ji začít konzumovat. Ideální je použití jako dip, a to třeba k celozrnnému pečivu nebo k různým typům zeleniny. Stejně tak ale může být součástí i některých teplých jídel. Velkou výhodou této kaše je i to, že ji lze bez obav rozdělit na menší porce a bez problémů zamrazit. Tak bude připravena kdykoliv.