Světová kuchyně může mít mnoho různých podob, a právě chilli con carne je jedním z receptů, které jsou velmi oblíbené, chutné a na přípravu velmi jednoduché. Základ tohoto jídla přitom tvoří hovězí maso, rajčata, fazole a samozřejmě také nezbytné chilli, které dodává samotnému pokrmu dokonalý říz. Dále už je potřeba pouze paprika, vývar a různé koření nutné k celkovému dochucení.
Začínáme s přípravou základu
Prvním krokem samotné přípravy je nakrájení cibule, kterou následně restujeme ve větším hrnci na troše oleje. Jakmile je lehce orestovaná, přidáme koření, a to jak chilli, ideálně ve formě na kousky nakrájené papričky, tak i česnek nebo i kmín. Vše následně také několik minut restujeme, a poté přidáme mleté hovězí maso. To opečeme skutečně důkladně, dokud není dostatečně hnědé. Následně do něho přidáme rajčata. V tomto směru můžeme přidat čerstvá, ale mnohem lepší variantou jsou celá drcená rajčata, prodávaná v konzervě. Zde pozor, aby se jednalo skutečně o tento produkt, nikoliv protlak s různými příměsi.
Zalijeme vývarem a vaříme
Následně už nezbývá nic jiného, než přidat pouze vývar a následně také fazole. Ideální jsou pro tento pokrm ty větší červené. Následně vaříme do té doby, dokud nejsou fazole dostatečně měkké. Obecně počítejte s dobou okolo 40 – 60 minut. Zároveň je třeba mít odkrytý hrnec, jelikož se z něho bude postupně odpařovat voda a celý pokrm bude houstnout a dostávat tak mnohem silnější chuť. Jakmile bude mít vše požadovanou konzistenci a ingredience budou dostatečně měkké, můžeme podávat.
V souvislosti s tímto jídlem je třeba říci, že se může konzumovat buď samotné nebo je jeho oblíbeným doplňkem také celozrnné, či jiné pečivo. Záleží však hlavně na individuálních požadavcích a chutích.