Ingredience:
- 4 větší a dostatečně zralé broskve
- Lískové nebo vlašské ořechy
- Nízkotučný jogurt
- Skořice
- Citronová nebo pomerančová šťáva
Saláty jsou během letního období určitě dobrou možností, jak se najíst něčeho studeného a svěžího. Ne vždy je ale nutné zakládat saláty pouze na zelenině, jelikož i z ovoce lze vytvořit skvělý pokrm. Pojďme se tedy podívat, jak na to.
Připravíme si jogurtový dresink
Jelikož samozřejmě připravujeme salát ovocný, ladíme všechny ingredience do sladka. Nízkotučný jogurt můžeme v případě potřeby smíchat i s trochou cukru, ale hlavním základem je skořice a citronová nebo pomerančová šťáva. V případě, že je jogurt příliš hustý, ho můžeme zjemnit trochou mléka.
Broskve pokrájíme na větší kousky
Následně už stačí jenom pokrájet broskve, které nejprve zbavíme pecky. Stačí je nožem po obvodu naříznout až k pecce samotné, a krouživým pohybem proti sobě jednoduše obě poloviny oddělíme a pecku vyjmeme. Následně tedy pokrájíme na menší kousky, a spolu s trochou šťávy, která při krájení vznikla, vložíme do mísy.
Smícháme s dresinkem a posypeme ořechy
Následně už jenom přidáme jogurtový dresink, se kterým kousky broskví dobře promícháme. Ideální je dát salát ještě alespoň na 30 minut do lednice odležet. Následně ho znovu promícháme a již můžeme servírovat. K tomu ještě nadrobno nasekáme zmíněné ořechy, kterými samotný salát posypeme. Též můžeme použít i ořechy celé, bez krájení, nebo také můžeme posypat lehce i skořicí, kterou už najdeme v samotném jogurtu.