Pokud se řekne vodnice, může si mnoho lidí představit vodní dýmku. Stejný název se ale používá také pro zeleninu, která má kulovité bulvy a nejčastěji je přirovnávána k ředkvičce. Samozřejmě tato zelenina má základ v mnohých salátech, ale může být součástí také teplé kuchyně. Aktuálně se podíváme na to, jak může vypadat brokolicová polévka s vodnicí. Ta má hned dvě výhody, a to že je nejenom rychlá na přípravu, ale je také zdravá a dietní.
Všechny suroviny lehce orestujeme a zalijeme vývarem
Prvním krokem k přípravě je nakrájet cibuli a celer, které lehce orestujeme. Následně přidáme i brokolici, a onu vodnici, lehce promícháme a následně zalijeme zeleninovým vývarem. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nebude zelenina dostatečně měkká. Vůbec nevadí, pokud se některé kousky zeleniny rozvaří, jelikož ve finální fázi budeme polévku stejně důkladně mixovat.
Několik vodnic vyjmeme a zbytek polévky promixujeme
Jakmile je zelenina uvařená, několik vodnic dáme stranou a zbytek polévky velmi důkladně promixujeme, dokud nemá příjemně hustou konzistenci. V této fázi také dochutíme solí a pepřem. Necháme chvíli odstát a následně už můžeme servírovat. Vyjmutou vodnici poté nakrájíme na tenčí plátky, kterými poté v talíři samotnou polévku dozdobíme.
Polévka je skvělou variantou při mnoha redukčních dietách, jelikož nás díky své konzistenci dokáže zasytit, a díky nízké kalorické hodnotě se na naší hmotnosti nijak negativně nepodepíše.