Mnozí z nás si možná kapustu pamatují ještě ze školních let, kde patřila mezi nenáviděnou zeleninu. Přitom správnou úpravou lze docílit toho, že tato zdravá zelenina zachutná i vám. Doslova se tak nabízí velmi chutná dietní kapustová polévka, která je nenáročná na přípravu, v konečném důsledku i velmi levná, a přitom zaručeně nadchne každého.
Základem není jenom kapusta
Při přípravě ingrediencí je třeba zaměřit se na vše, co budeme potřebovat. Kromě kapusty si tedy připravíme i větší cibuli, bramboru a také česnek. Samozřejmostí je poté sůl, kmín a také zeleninový vývar. Prvním krokem bude nakrájení jednotlivých ingrediencí. Nemusíme se bát větších kousků, jelikož v tomto případě nás polévka i lépe zasytí, a to i přesto, že má minimum kalorií.
Připravíme základ a přidáme další ingredience
Prvním krokem je zpěnění cibulky, ke které následně přidáme najemno nakrájený česnek. Jakmile začne uvolňovat svou vůni, přidáme kapustu a brambory a vše několikrát promícháme. Následně už stačí vše zalít pouze zeleninovým, samozřejmě domácím a nesoleným vývarem. Jelikož máme zeleninu nakrájenou a vývar má již svou samotnou chuť, není třeba dlouhého vaření. Obecně stačí maximálně 20 – 30 minut.
Dochutíme a můžeme podávat
Jakmile je hotovo, vezmeme k ruce sůl a pepř a dochutíme dle našich představ. Pokud ale skutečně chceme, aby měla polévka na naše tělo nejlepší účinek, rozhodně to se solí nepřeháníme. Následně už stačí nalít na talíře a servírovat. Některé úpravy počítají ale i s tím, že je polévka lehce promixována, přičemž stále obsahuje dostatek pevných kousků zeleniny. Oproti běžnému vývaru je však o něco hustější, ale také díky rozmixované zelenině také výraznější.