Palačinky jsou považovány za skutečnou lahůdku, ale vzhledem k obsahu mouky nemusí být vždy vhodné jak při držení štíhlé linie, tak ani při bezlepkové dietě. Pokud jste i vy milovníci tohoto dezertu, nemusíte zoufat. Dnes už totiž existují možnosti, jak si palačinky dopřát i bez oné běžné mouky. Řešením jsou právě amarantové palačinky, které používají tuto náhražku, zvanou amarant. Tu stačí umlít na běžnou mouku, nebo již koupit hotovou. Jedná se o obilovinu, která navíc potěší i množstvím bílkovin.
Jak na to? Stejně jako u běžných palačinek
Jakmile máme amarant v moučném stavu, přidáváme další ingredience. Přidáme tedy špetku soli, vejce a mléko. V případě problémů s trávením laktózy můžeme také sáhnout po alternativě, a to po mléku sojovém. Následně těsto důkladně promixujeme mixérem a přidáme zhruba jednu polévkovou lžíci perlivé vody. Tím je připraveno k tvorbě palačinek.
Pánev rozehřejte a potřete olejem
Palačinky není třeba připravovat ve vysoké vrstvě oleje, ale bez něho se také neobejdeme. Důležité je rozehřát pánev takzvaně „akorát“. Nesmí být ani moc horká, ani studená. Následně už tenké těsto lijeme po celém dnu pánve a smažíme dozlatova z každé strany. Jakmile je hotovo, dáme na talíř.
Co k palačinkám?
Jakmile jsou palačinky hotové, je otázka, jak je servírovat. Samozřejmě nezdravé varianty počítají se šlehačkou, čokoládou, cukrem a džemem. Pokud vám ale záleží na linii a životním stylu, můžete zkusit med s nasekanými ořechy, popřípadě i nízkotučný tvaroh. Stejně tak ale nadchne také čerstvé ovoce, ideálně třeba jahody, maliny nebo také banán.