Oslava ženského orgasmu: Den vaší ženskosti

Osmý srpen není jen obyčejným dnem, ale v brazilském městě Esperantina ho zasvětili něčemu velmi speciálnímu – ženskému orgasmu. Toto téma, dříve často tabuizované, se dnes stále více dostává do popředí. Různé typy ženských vyvrcholení, techniky a pohledy na tento fenomén jsou stále předmětem diskuzí, a proto je dobré se do nich ponořit hlouběji.

Různé druhy orgasmů a způsoby, jak je dosáhnout

Ženský orgasmus může mít mnoho podob a prožitků. K nejznámějším patří klitorální orgasmus, který je dosažen stimulací klitorisu, a vaginální orgasmus, který je výsledkem dráždění bodu G uvnitř pochvy. Mnoho žen zažívá i kombinované orgasmy, které propojují oba tyto způsoby stimulace. Pro některé ženy je pro dosažení orgasmu důležitá dlouhá předehra, která zvyšuje citlivost jejich těla a připravuje je na samotný akt.

Délka a intenzita orgasmu se mohou velmi lišit. Zatímco některé ženy prožívají krátké orgasmy trvající jen několik vteřin, jiné zažívají dlouhé, které mohou trvat i půl minuty. Orgasmus může být provázen různými fyzickými projevy, od pocitu uvolnění až po extatické výbuchy rozkoše. Některé ženy popisují příval tepla v oblasti klitorisu, zatímco jiné cítí, jak se tato horkost rozlévá po celém těle.

Existuje také fenomén, který se nazývá mokrý orgasmus. Tento typ orgasmu je charakterizován výstřikem tekutiny, která může připomínat mužské vyvrcholení. Tekutina vychází buď z pochvy, nebo ze žláz okolo močové trubice. Intenzita a množství tekutiny se může lišit od mírného úniku až po výraznější stříkání.

Jak si dopomoci k orgasmu při sexu?

Jedním z klíčových faktorů pro dosažení ženského orgasmu je dlouhá a kvalitní předehra. Ta umožňuje ženě soustředit se na své tělo a zvyšuje její vzrušení. Stimulace klitorisu je jednou z nejúčinnějších technik pro dosažení klitorálního orgasmu. Jemné kroužení prsty, používání erotických pomůcek nebo ústní stimulace jsou skvělými způsoby, jak zvýšit šanci na vyvrcholení. Hračky, jako je například Satisfyer, jsou v tomto směru velmi oblíbené.

Pro dosažení vaginálního orgasmu je klíčové dráždění bodu G. Tento bod se nachází uvnitř pochvy a jeho stimulace může být dosažena prstem nebo vhodnou hračkou. Nejlepší je kombinovat různé techniky – stimulace klitorisu a bodu G současně může být cestou k intenzivnímu vyvrcholení.

Kromě technik je důležitá i poloha. Misionářská poloha, kdy muž nalehne na ženu a zároveň ji stimuluje prsty na klitorisu, může být jednou z nejefektivnějších. Některé ženy si navíc rády pomáhají samy a vědí přesně, jaké dráždění jim vyhovuje nejvíce.

Historický pohled na ženský orgasmus

V průběhu dějin byl ženský orgasmus často přehlížen nebo dokonce potlačován. V některých kulturách byl ale naopak považován za důkaz ženské plodnosti. Například v hinduistické tradici byl sex oslavován jako duchovní akt. Autor Kamasútry Mallaniga Vátsjána věnoval velkou část svého díla právě umění milostných her.

Křesťanství naopak v určitém období vnímalo ženský orgasmus jako něco hříšného. Nicméně existují i příklady, kdy byl sexuální život duchovních otevřeně přijímán – například až do druhého lateránského koncilu v roce 1139 mohli biskupové i kněží vstupovat do manželství nebo žít s konkubínami.

Zajímavosti o ženském orgasmu

Mnoho žen dosahuje orgasmu nejen fyzickou, ale i mentální a emocionální stimulací. Různé průzkumy ukazují, že pro mnoho žen není cesta k vyvrcholení jednoduchá. Až 90 % žen podle studie Cleveland Clinic Ohio uvedlo, že má potíže s dosažením orgasmu. Zajímavé je také, že dlouhodobé sezení může negativně ovlivňovat schopnost žen prožít orgasmus, protože zkracuje svaly pánevního dna.

Ještě více fascinující je fakt, že během orgasmu se uvolňují hormony jako endorfiny, oxytocin a prolaktin, které mají pozitivní vliv na náladu, snižují stres a zlepšují spánek. Orgasmus tedy není jen fyzickým potěšením, ale má i významné zdravotní benefity. Pro ženy trpící menstruačními bolestmi může pravidelný orgasmus pomoci s jejich zmírněním a dokonce upravit menstruační cyklus.

Komunikace a experimentování jsou klíčem

Ať už se jedná o ženský nebo mužský orgasmus, klíčem k uspokojení je otevřená komunikace a ochota experimentovat. Každá žena je jiná a potřebuje jinou stimulaci, aby dosáhla vrcholu. Je proto důležité naslouchat svému tělu, zkoušet různé techniky a pomůcky a především si užívat každý okamžik.

Další zajímavé články si přečtete na sextino.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *