Snídaně je základem dne. Proto byste ji nikdy neměli podceňovat. Důležité je, aby její součástí byly také sacharidy. Ty nejlépe dodají třeba ovesné vločky. Jak si je k snídani připravit? Podívejte se na tři zajímavé tipy.
Klasické musli
Jedná se o osvědčenou a velmi jednoduchou přípravu, která bude skvěle chutnat. Základem je ovesné vločky nasypat do misky a přidat trochu mléka. Aby jídlo nebylo obyčejné a mdlé, nezapomínejte také na různé příměsi. Jaké jsou ty nejlepší?
- Čerstvé nebo sušené ovoce
- Různé druhy ořechů
- Kousky čokolády
Ovesná kaše
Mnozí mají k tomuto jídlu velký odpor. Je to dáno hlavně tím, že nikdy nejedli tu, která bude chutná. Pokud chcete zkusit změnu, připravte si ovesné vločky ve formě ovesné kaše. Dejte ohřát mléko, které je správné ochutit. Třeba trochou kakaa, nebo i vanilkovým luskem. Též se může nabízet i kokos, nebo přímo kokosové mléko. Mléko také lehce oslaďte. Když bude teplé, můžete nasypat ovesné vločky. Poté stáhněte plamen a chvíli míchejte. A to do doby, než se vytvoří kašovitá hmota potřebné konzistence. Tím je ovesná kaše hotova. Můžete ji nandat na talíř. A pokud k ní také přidáte čerstvé ovoce, nebo třeba ořechy, rozhodně nelze šlápnout vedle.
Placky z ovesných vloček
Nemusí sloužit jenom jako snídaně, ale i jako zajímavý dezert, či zdravá sladkost. Jak na to? Dejte do misky ovesné vločky, ke kterým přidejte trochu medu. Pokud je nutno vytvořit řidší konzistenci, stačí trochu vody. Poté už můžete vyrábět placičky, které vyskládáte na plech pokrytý pečicím papírem. Vše vložte do vyhřáté trouby. Jakmile začnou být ovesné placky zlaté, jsou hotové. Stačí je vyndat, nechat vystydnou a poté je můžete posnídat. Jsou ideální například s bílým, stejně jako například i s ovocným jogurtem. Jde o zajímavou formu přípravy pro toho, kdo hledá nějakou inovaci.